Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ξεκινάμε!


Σ' αυτή την πρώτη ανάρτηση θα ήθελα να σας καλωσορίσω, όλους τους μαθητές του Γ1θ και Γ2θ, σ' αυτή την "ηλεκτρονική τάξη " που είχαμε την ιδέα να στήσουμε.

Από σήμερα θα αρχίσουμε να περνάμε στο ιστολόγιο στοιχεία για το μάθημά μας, συμπληρωματικά αυτών που είπαμε στην τάξη και άλλα, θα προχωράμε λίγο περισσότερο την επεξεργασία του μαθήματος, θα φωτίζουμε σημεία που δε φωτίστηκαν αρκετά στην τάξη.

Ευχή μου θα ήταν να προχωρούσαμε τη συζήτηση για τα κείμενα σε πλάτος και βάθος. Αυτό, όμως, εξαρτάται από τη δική σας όρεξη, συνεργασία και συμμετοχή.


Στα σχόλια μπορείτε να θέτετε οποιονδήποτε προβληματισμό σας, να καταθέτετε τις απόψεις σας και, κυρίως, για να είμαστε χρήσιμοι κι αποτελεσματικοί, να εκφράζετε τις απορίες που τυχόν έχετε. Είτε για το κείμενο είτε για τις απαντήσεις που χρειάζεται να δώσετε στις διάφορες ερωτήσεις.


Όρεξη να 'χουμε! Καλή χρονιά, χωρίς άγχος.


Υστερόγραφο: Για να γράψετε σχόλιο, να ρωτήσετε τις απορίες σας κλπ, πατήστε κάτω από κάθε ανάρτηση τη λέξη " σχόλια ". Στη σελίδα που θα σας παρουσιαστεί γράψτε το σχόλιό σας. Για να δημοσιευτεί, κάνετε μια εγγραφή στο σημείο που γράφει " Εγγραφείτε εδώ" . Αν δεν τα καταφέρετε, τότε "τσεκάρετε" το κυκλάκι στη λέξη "ανώνυμος" - έχοντας πριν γράψει κάτω από το σχόλιό σας το όνομά σας. :-)


3 σχόλια:

αφηγήτρια είπε...

Καλή αρχή συνάδελφε, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία παιδιά... το ζήλεψα το ιστολόγιο και φαντάζομαι ότι είναι αρχή ακόμη. Το δίδασκα αρκετά χρόνια το μάθημα - φέτος όχι- και πιστεύω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει κάποιος τη λογοτεχνία...μέσα από το σχολείο τουλάχιστον.

Πέρυσι στην τάξη παίξαμε λίγο με τους ρόλους του συγγραφέα και του αναγνώστη, δείτε αν θέλετε εδώ:

http://inmediasres08.blogspot.com/2008/05/blog-post_25.html

... αν με θέλετε στην παρέα σας (ένα σύνδρομο στέρησης το έπαθα φέτος) θα μπορούσα να σχολιάζω πότε πότε...

Καλή σχολική χρονιά!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλώς ήρθες! Όχι μόνο να σχολιάζεις πότε πότε. Να κάνεις και κανένα μαθηματάκι, να σου φεύγει και σένα ο καημός ( μα το παρατάνε αυτό το μάθημε, βρε παιδί μου;), να γλιτώνουν κι οι μαθητές μου από τη νανουριστική πολυλογία μου.

Ναι, έχεις δίκιο, κι εγώ το βλέπω σαν όαση το μάθημα, που προσφέρει δυνατότητες προσέγγισης και προϋποθέσεις...λατρείας.

Καλή χρονιά και σε σένα, αφηγήτρια ( πρωτοπρόσωπη ομοδιηγητική, φαντάζομαι, ε; :-) )

αφηγήτρια είπε...

Διονύση, σ' ευχαριστώ για το καλωσόρισμα στην τάξη, θα κάθομαι πίσω πίσω, δε θα μιλάω και δε θα ενοχλώ κανέναν ; )
Δεν το άφησα το μάθημα, όμως το ζήτησε άλλη συνάδελφος που τα είχε τα παιδιά ήδη δυο χρόνια και ήθελε να συνεχίσει μαζί τους... λογικά θα το ξαναπάρω του χρόνου με τα παιδιά που έχω φέτος... μου έχει λείψει πάντως, κι όπως παίρνω και ιδέες από εδώ...δυσκολεύομαι ακόμη πιο πολύ!
Χαίρομαι που με πρόσθεσες στη σελίδα σας, αν και ξέρεις, αυτοί οι πρωτοπρόσωποι ομοδιηγητικοί αφηγητές δεν είναι πάντα τόσο αξιόπιστοι, αφήνουν συναισθήματα και παρορμήσεις να τους κυριεύουν...
...
Α! κουδούνι! διάλειμμα!
Τα λέμε την επόμενη ώρα...καλή συνέχεια!